30 octubre 2011

Entrada número 100.... Va de libros...

Llega la entrada número 100 con la publicación de dos libros criminales.

Es un placer poder presentaros aquí los libros de dos profesores con los que he ido (y sigo) creciendo y aprendiendo en este mundo de la Prevención y la Seguridad.

El libro del profesor Agustí Vehí ya os lo presenté cuando ganó el premio "Crims de Tinta" en junio. Lo podéis recuperar AQUÍ.

Y ya tenemos el libro a nuestra disposición en librerías y en la web de la editorial.

EL LIBRO
"Quan la nit mata el dia". Editorial La Magrana.



Sinopsi
"El delegat local de la Falange a Figueres, Juan Antonio Hinojosa, apareix mort al seu llit una nit de març de 1958. Està mig nu i algú li ha clavat al crani una pesada creu de fusta i metall i li ha lligat un cinturó al coll. El pis és ple com un ou d'abastiments de tota mena que contrasten de manera força obscena amb la precarietat i la grisor del moment. El panorama aconsella al comissari esparar instruccions de Madrid abans de decidir com procedir amb el cas. I Madrid mana silenci. Oficialment, Hinojosa ha estat cridat a la capital. Oficiosament, s'haurà d'investigarfins on es pugui."



El professor Joan Miquel Capell presentó el pasado jueves 27 de octubre en el Institut de Seguretat Pública de Catalunya su libro "Ser Policia".


EL LIBRO
"Ser policia". Plataforma Editorial.



La policia és una de les institucions bàsiques de l'Estat modern, nascut a partir de la revolució industrial del segle XVIII i la revolució francesa de 1789. Des dels seus origens, han conviscut dos models de la policia (un d'anglès i civil, l'altre francès i d'origen militar) que han arribat fins a l'actualitat. Però més enllà de la història de la institució policial, com s'arriba a ser policia? Com neix la vocació per exercir aquesta professió? Com es forma un policia, un mosso d'esquadra, a la Catalunya del segle XXI? Què té a veure el policia de les sèries de televisió i de la novel.la negra amb els agents que ens podem trobar pel carrer? A aquests interrogants i a molts més dóna resposta Joan Miquel Capell, policia des de fa més de 25 anys, mosso d'esquadra de la primera promoció de l'Escola de Policia de Catalunya i comissari del cos. Un llibre imprescindible per a tots els qui sentin la vocació policial, els policies en actiu i tots aquells ciutadans que vulguin saber sobre el funcionament i la formació d'una policia moderna.

Os dejo el artículo sobre el profesor Capell, muy interesante, como siempre.....

"El policía debería ser un licenciado en seguridad"

No hay comentarios: